Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Anunțuri importante

Ordinea stingerii obligatiilor fiscale

Ordinea de stingere a obligatiilor bugetare a fost modificata după cum urmează:
Reglementata de art. 165 din noul Cod de procedura fiscala, in ordinea stingerii obligatiilor fiscale la bugetul local se introduce o prioritate in sensul ca impozitele datorate se pot achita doar dupa plata amenzilor neplatite, trimise spre valorificare catre autoritatea publica locala.

Ordinea stingerii obligatiilor fiscale

(1) Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163, dupa caz, stingerea efectuându-se, de drept, în urmatoarea ordine:

a) toate obligatiile fiscale principale, în ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii;

b) obligatiile cu scadente viitoare, la solicitarea debitorului.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), în cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma platita se sting cu prioritate amenzile contraventionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar daca debitorul indica un alt tip de obligatie fiscala. Aceste prevederi nu se aplica în cazul platii taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.

In concluzie:

pentru taxele locale mai intai se achita amenzile pentru ca mai apoi sa se achite impozitele datorate

Ateliere de teatru 2015

Consiliul Judetean Olt
Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Cultural Olt
Inspectorul Scolar Judetean Olt
Primaria Comunei Bobicesti

ORGANIZEAZA ATELIERELE DE TEATRU

Festival Rural de Teatru pentru Copii
Etapa Zonala – Editia V – 2015

Participa:

  • Atelierul de Teatru BOBICESTI
  • Atelierul de Teatru LEOTESTI
  • Atelierul de Teatru VULPENI
  • Atelierul de Teatru CEZIENI
  • Atelierul de Teatru STREJESTI
  • Atelierul de Teatru BALDOVINESTI

CAMINUL CULTURAL BOBICESTI

Sambata 6 Iunie 2015, incepand cu orele 10:00

10 comune din Olt obţin aproape 60 milioane de lei pentru canalizare

Slătioara va investi aproape 4,6 milioane de lei, Bobiceşti – peste 2,9 milioane de lei, Brebeni – peste 7,6 milioane, Studina – 8,7 milioane, Pîrşcoveni – 8,4 milioane, Cungrea – 3,8 milioane, Corbu – 3 milioane, Orlea – peste 10 milioane, Vitomireşti – peste 4,1 milioane lei şi Oboga – peste 6 milioane de lei. Sumele vor fi finanţate de la Fondul pentru Mediu între 75 şi 95%, în funcţie de punctajele obţinute de fiecare proiect în parte.
Unele dintre administraţiile publice locale urmează să demareze lucrările de canalizare, altele să le continue. Este şi cazul comunei Bobiceşti, unde sistemul de canalizare a fost realizat deja în câteva sate. „Noi trebuie să continuăm aceste lucrări deja începute, pentru a introduce sistemul de canalizare în alte trei sate, Chinteşti, Comăneşti şi Govora, urmând să obţinem finanţare şi pentru satul Bechet, ultimul care deocamdată rămâne fără canalizare“, a declarat primarul comunei, Ilie Chitez.

 

Administraţia comunei a reuşit până acum să implementeze un proiect pe măsura 3.2.2., introducând reţeaua de alimentare cu apă în toate cele nouă sate ale comunei, dar şi un sistem de canalizare în proporţie de 40% din suprafaţa localităţii, utilizând în acest sens 2,5 milioane de euro. Primăria Bobiceşti mai are depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, de unde speră să obţină banii necesari pentru asfaltarea tuturor uliţelor comunale.
Cele 8,7 milioane de lei obţinute de curând de Studina de la Fondul pentru Mediu vor asigura introducerea reţelei de canalizare în cele două sate ale comunei, Studina şi Studiniţa. „Am finalizat de curând lucrările de introducere a alimentării cu apă şi canalizarea era dezideratul nostru următor. Cu apa am terminat anul acesta, înainte de Paşte, iar oamenii continuă să se branşeze, fiecare după posibilităţi, pentru că operaţia de branşare este suportată financiar de fiecare beneficiar în parte. Acum vom începe şi lucrările de canalizare, în condiţiile legii“, susţine primarul din Studina, Marian Vasile. Din valoarea totală a proiectului de canalizare autorităţile locale vor suporta 10%, finanţarea propriu-zisă urcându-se la 7.888.625 lei.
La Oboga sistemul de canalizare va deservi trei sate, Oboga de Mijloc, Vârnava şi Satu Mare, Fondul pentru Mediu urmând să pună la bătaie 4,6 milioane de lei din totalul proiectului de 6.140.310 lei. În comună se află în plină desfăşurare şi introducerea de alimentării cu apă.

Sari la conținut