Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

10 comune din Olt obţin aproape 60 milioane de lei pentru canalizare

Slătioara va investi aproape 4,6 milioane de lei, Bobiceşti – peste 2,9 milioane de lei, Brebeni – peste 7,6 milioane, Studina – 8,7 milioane, Pîrşcoveni – 8,4 milioane, Cungrea – 3,8 milioane, Corbu – 3 milioane, Orlea – peste 10 milioane, Vitomireşti – peste 4,1 milioane lei şi Oboga – peste 6 milioane de lei. Sumele vor fi finanţate de la Fondul pentru Mediu între 75 şi 95%, în funcţie de punctajele obţinute de fiecare proiect în parte.
Unele dintre administraţiile publice locale urmează să demareze lucrările de canalizare, altele să le continue. Este şi cazul comunei Bobiceşti, unde sistemul de canalizare a fost realizat deja în câteva sate. „Noi trebuie să continuăm aceste lucrări deja începute, pentru a introduce sistemul de canalizare în alte trei sate, Chinteşti, Comăneşti şi Govora, urmând să obţinem finanţare şi pentru satul Bechet, ultimul care deocamdată rămâne fără canalizare“, a declarat primarul comunei, Ilie Chitez.

 

Administraţia comunei a reuşit până acum să implementeze un proiect pe măsura 3.2.2., introducând reţeaua de alimentare cu apă în toate cele nouă sate ale comunei, dar şi un sistem de canalizare în proporţie de 40% din suprafaţa localităţii, utilizând în acest sens 2,5 milioane de euro. Primăria Bobiceşti mai are depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, de unde speră să obţină banii necesari pentru asfaltarea tuturor uliţelor comunale.
Cele 8,7 milioane de lei obţinute de curând de Studina de la Fondul pentru Mediu vor asigura introducerea reţelei de canalizare în cele două sate ale comunei, Studina şi Studiniţa. „Am finalizat de curând lucrările de introducere a alimentării cu apă şi canalizarea era dezideratul nostru următor. Cu apa am terminat anul acesta, înainte de Paşte, iar oamenii continuă să se branşeze, fiecare după posibilităţi, pentru că operaţia de branşare este suportată financiar de fiecare beneficiar în parte. Acum vom începe şi lucrările de canalizare, în condiţiile legii“, susţine primarul din Studina, Marian Vasile. Din valoarea totală a proiectului de canalizare autorităţile locale vor suporta 10%, finanţarea propriu-zisă urcându-se la 7.888.625 lei.
La Oboga sistemul de canalizare va deservi trei sate, Oboga de Mijloc, Vârnava şi Satu Mare, Fondul pentru Mediu urmând să pună la bătaie 4,6 milioane de lei din totalul proiectului de 6.140.310 lei. În comună se află în plină desfăşurare şi introducerea de alimentării cu apă.

Sari la conținut