Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Cultură

  • Caminul Cultural Bobicesti a fost construit in anul 1950 prin contributia locuitorilor, cu 200 de locuri, cu un birou pentru referentul cultural si o sala mare cu scena in care se desfasoara diferite activitati culturale (serbari scolare, discoteca, etc). De asemenea, se inchiriaza pentru botezuri, nunti si alte adunari satesti. In anul 2007 a fost dotat cu scaune, sistem de sonorizare, proiector si instalatie de lumini.

 

  • Caminul Cultural Leotesti construit inca din 1951, a fost refacut de cateva ori, reparatia recenta, capitala, fiind in anul 2000, iar in anul 2008 a fost racordat la reteaua de apa, au fost construite WC-uri si o anexa dotata pentru a fi folosita ca bucatarie.

Activitatile culturale ale caminelor sunt desfasurate de referentul cultural Danciu Gheorghe. La initiativa primarului Chitez Ilie a fost infiintat Ansamblul de Dansuri Populare, in cadrul Caminului Cultural, format din elevii din localitate.

 
  • Biblioteca Comunala Bobicesti în incinta Caminului Cultural Bobicesti, functioneaza Biblioteca Bobicesti formata in prezent din doua sali si un depozit de carte. Primul bibliotecar, in anul 1955, a fost Costel Serban, urmat in 1956 de Banica Dumitru pana in septembrie 1958, dupa care a urmat Mihailescu Teodor.
 

In prezent bibliotecar este Dontu Marius care deserveste un numar de 495 cititori inscrisi, punand la dispozitia lor un fond de 10.200 volume (carti, periodice, casete audio, CD-uri, DVD-uri), precum si o colectie de carte straina.

 

In anul 2009 biblioteca este prinsa intr-un program national de informatizare, numit BIBLIONET, sustinut de primarul Chitez Ilie si Biblioteca Judetena „Ion Minulescu

Sari la conținut